Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?
Ev ya da iş yerinde kolaylıkla bakılabilen bitki olma özelliğine sahip olan Antoryum, pembe, kımızı ve beyaz çeşitleri vardır. Kalp şeklini andıran çiçeklere sahip olan bitki, rüzgâr akımına maruz kalması durumunda bozulmaya ve küsmeye başlar. Kapı önü ve pencere kenarında bulundurulmaması gereken Antoryum çiçeğini, direk güneş alan bir yere konumlandırmamanız da gerekir. Dolaylı olarak gün ışığından yararlanmayı tercih eden bu kibar ve son derece güzel çiçeklere sahip olan bitki az güneşle tüm yıl çiçek açabilme özelliğine sahiptir.
Antoryum çiçeğinin bir başka özelliği ise bulunduğu ortamda başka cisimler ile teması sevmemesidir. Mümkün olduğu kadar özgür bir alanı seven bitki çok soğuk ya da çok sıcak havalardan hoşlanmaz.
Sulanma İşlemi
Kış aylarında nadiren sulanma ihtiyacı duyan bitki yaz aylarında daha sıklıkla sulanır. Sulama işleminde toprağın tamamının ıslandığından emin olmanız önerilir. Bunun yanı sıra sulama ihtiyacını anlamak için toprağa parmağınızı batırarak nemliliğini test edebilirsiniz. Çok fazla sulamak bitkinin köklerine zarar vereceği gibi susuz kalmakta ölmesine sebep olabilir. Bu sebep ile dikkat edilmesi gereklidir.
Kış ayının bir döneminde dinlenmeye girebilen bitkinin bu dönemde budama işleminin yapılarak çürük ya da sararan yapraklarının toplanması önerilir. Antoryum bitkisi kolay bakımı ve neredeyse her mevsim çiçekli oluşu sebebi ile saksı çiçeği hediyelerinde de en sık tercih edilen bitkidir.